15 januar 2007

Mye har skjedd....

Ja huff.. Nå er det alt for lenge siden jeg har skrivd og i tillegg har det skjedd å utrolig mye! Fare for nok et langt blogginnlegg? Jeg skal prøve å begrense meg! :) hehe? Og bilder må nok dessverre komme om noen dager?.:S

Først av alt; adressen min!:D

Siv Magdalena Lindtveit
Saithip Grandville
59 Sukhumvit 56 Rd.
Phrakanong
Bangkok 10260
THAILAND

Jeg regner med at dette var en sjakktrekk og at fra nå av vil det dukke opp mange, mange brev :) hehe

Okei.. Vi er altså nå i Bangkok, og her skal vi leve og bo fram til 10. april. Vi kom hit 22. desember. Og har nesten ikke være her siden da.. Hvorfor vil komme tydelig fram i teksten! 23. desember, også kjent som lille julaften, var vi på shopping fra tidlig morgen til seint på kvelden. Vi handlet julegaver til de vi skulle være med på julaften og til hverandre. Og noen julegaver til oss selv. Pengene fikk med andre ord bein å gå på. Etter å ha vært i Phibun (der trivdes vi jo utrolig godt!) og stort sett ha brukt pengene våre på en av de to 7 11-ene der, var det jo stas å kunne kjøpe noe annet enn godteri! Hehe.. (Må bare legge til at denne siste setningen var å sette det hele litt på spissen. I tilfelle misforståelser angående vår trivsel i Phibun?) Vi fikk også med oss kino og massasje. Overalt drasset vi på et hav av poser. Vi hadde bestemt oss for å ta drosje hjem, men vi var litt seint ute (etter et visst tidspunkt blir lissom drosjesjåførene ikke så veldig medgjørlige?.) og ingen av drosjesjåførene ville kjøre med taximeter, derfor endte vi opp med å ta skytrain og bruke beina for å komme oss hjem. Vi hadde aldeles ikke vondt av det, men slitne armer og bein hadde ikke sagt nei takk til en drosje! Hehe.. Sånn er det med den saken!

Julaften var vi med misjonærene Arne og Anne Brit og Signe og Jenny. Alt i alt en veldig bra dag, uten noe særlig hjemlengsel eller julestemning! :) Dagen begynte med en norsk/svensk/dansk/finsk julegudstjeneste. Faktisk min første julegudstjeneste på all den tid! (De som kjenner oss litt godt vet at vi ikke pleier å gå i kirka på julaften? bare 1. og 2. juledag! :)). Det var riktig så koselig, og vi fikk også treft de andre misjonærene her i Bangkok der. Det må nevnes at idet jeg gikk ut av kirka var det mer 17. mai følelse (ja, jeg er vant til å gå i kirka på 17. mai.. I alle fall før vi flytta til Arendal..!) i lufta for min del, siden det første som traff øynene mine var sol fra blå himmel, norske flagg og bunad! Resten av dagen innebar thaimat, pakker, julekaker, telefonsamtaler med diverse folk hjemme, pinnekjøtt middag, litt mer kaker, og tjuvtitting på Signe og Jennys julegave (Ivo Caprinos samling..) før vi vendte nesa hjemover.

25. desember var det tid for å forlate Bangkok for en stund. I 4-5 tida satte vi oss på toget på vei til Ko Samui. Det var en 11 timers togtur + litt buss og litt båt og litt taxi før vi var framme ved hotellet. Vi var på Ko Samui til 1. januar. Målet var å slappe av mest mulig og det klarte vi fint! Vi var på starnda eller ved bassenget hver dag bortsett fra en dag da vi var ute og snorkla! Utrolig gøy, del om dagen startet med dårlig vær som la en liten (les stor!) demper på Siv sitt humør. Det tok litt tid å hente humøret inn igjen.. Men en bra dag ble det! Nyttårsaften var det ?gallamiddag? på hotellet og show. Gallamiddagen var en thai buffet, showet var en samling av tradisjonelle danser fra Hawaii. Interessant kan man si.. Mellom showet og nyttår gikk vi på rommet vårt og snakka med litt folk. Da fikk vi vite at det hadde gått av bomber i Bangkok. Siden vi skulle tilbake dit dagen etter var det litt panikkstemning et par minutter på rommet da. Vi fikk snakket med Agnar og Dag, og alt ordnet seg. Fyrverkeriet var kjempefint, og mens vi så på vasset vi i sjøen. Ny opplevelse å stå å svette på nyttårsaften kan man si..

Vi kom tilbake til Bangkok på morgenen 2. januar. Vi holdt oss på rommet hele dagen og slappa av etter nok en lang båt, buss, tog og taxi-tur. 3. januar dro vi til Singapore. Der skulle vi fikse visum. Det gikk egentlig veldig bra, bortsett fra at vi ikke rakk å komme til ambassaden første dagen, og at dama var gretten.. (Det slår aldri feil! Alltid er det gretne folk på sånne plasser..). Vi var i Singapore fra 3-11 januar. Vi prøvde å gjøre så mye som mulig mens vi var der. Vi var på en del kjøpesentre (hmmm?), innom sjømannskirka 3 ganger på 4 dager, på nattsafari og på Sentosa. Det er en øy rett utenfor Singapore med mange turistattraksjoner samlet på en plass. Det vi fikk med oss var en simulator, waterworld, delfinshow med rosa (!) delfiner og et utkikkstårn. Også var vi på det punktet som er nærmest ekvator i Asia! Det var jo litt gøy.. :)

11. januar dro vi tilbake til Bangkok. Det var meningen at vi skulle ha infield (midtkurs med Hald) med Agnar som hadde kommet til Bangkok et par dager tidligere. På grunna av at kona hans havnet på sykehus med fare for fortidlig fødsel dro Agnar hjem midnatt 11. januar (natt til 12..). Heldigvis er nå faren for fortidlig fødsel over nå. Hørte jeg et halleluja for den????? HALLELUJA!! Vi fikk treft Agnar før han dro hjem og han hadde med seg mer mat til meg (havregryn og den slags) og godteri i tillegg til en hel haug opplysninger! Selv om det bare var snakk om noen timer, så var det veldig hyggelig å treffe han igjen.

Nå skal jeg avslutte med å si at vi har hatt første dag på dagsentrene her i Bangkok, og det var veldig gøy! Tror det kan bli veldig bra. Nydelige unger!

Ferdig?! :)

Ingen kommentarer: